A téli sportok művelői minden évben gyermeki izgalommal várják az első nagyobb havazást, amikor is elővehetik a megélezett síléceket és a hódeszkát, és hivatalosan is köszönthetik a téli sportszezont. Ha őket kérdezzük sportszeretetükről, a sportolás adta izgalom mellett a téli táj szépségét, a D-vitamin-kúrát emelik ki a legtöbben, tehát egyértelmű, hogy miként a sportolás általában, úgy a téli sportok is egyszerre hatnak a test, a szellem és a lélek egészségére. 

Mely téli sportok jók az ízületek számára? – tehetjük fel a kérdést. 

Majdnem az összes, ami eszünkbe jut.

A téli sportokban az a jó, hogy nemcsak az állóképességünket és izmainkat edzi jól a téli, sok szempontból inaktívabb időszakban, de a havas táj, hegyek látványa mentálisan is „gyógyít”. 

Akár síelésről, sífutásról, snowboardozásról, korcsolyázásról vagy az igazán szórakoztató szánkózásról, hószánozásról vagy hófánkon csúszásról van szó, a téli levegőn végzett sport, mozgás egyértelműen jót tesz testi, lelki és mentális egészségünknek. Ha pedig okosan, kímélő módon végezzük, azt az ízületeink is meghálálják.

Hogyan vigyázzunk ízületeinkre téli sportoláskor?

Eljött a tél és alig várjuk, hogy elővegyük a síléceket vagy a hódeszkát? Díjazandó a lelkesedésünk, de akármennyire is téli sportkedvelők vagyunk, ne feledkezzünk meg a helyes sportkezdésről, azaz a bemelegítésről. Főként, ha nem sportolunk rendszeresen, de a telet a síelés, snowboardozás miatt nagyon várjuk, készítsük fel ízületünket a terhelésre, így nemcsak az erős izomlázat, de a porcszövetünket károsító sérüléseket is elkerülhetjük.

Ha van korábbi sérülésünk, vagy bármilyen ízületi, gerincproblémánk, mindenképp konzultáljunk gyógytornászunkkal, aki megtanít majd egy-két ízület- és gerinckímélő gyakorlatot, amelyet sportolás közben tudatosan alkalmazhatunk. Ugyanígy használjunk csuklószorítót, boka-, könyök-, derék- vagy térdvédőt ott, ahol gond van.

Sokszor leírtuk, de újra megemlítjük, hogy gyulladáscsökkentő étrend követésével sokat tehetünk ízületeink védelméért, a jelentkező fájdalmak csökkentéséért. Igyekezzünk „tiszta”, feldolgozatlan élelmiszereket enni. Követendő étrend a mediterrán diéta, amely zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonafélékben, halban és tengeri gyümölcsökben, hüvelyesekben, diófélékben és magvakban, illetve növényi olajokban gazdag.

Hogyan segíthet az ArtoWell ízületi gél a fájdalom enyhítésében?

Nemcsak a profi, de a hobbisportolók is tudják, hogy a tél első többnapos síelésére érdemes pár segédeszközt is bepakolni a táskába. Ilyenek a már fent említett ízületvédők, de ide sorolhatjuk az energiaszeleteket, a szőlőcukrot, a magnéziumot és az ízületi krémeket is.

És ha már ízületi krém, tudtad, hogy a HRI-Vitalion kimondottan az ízületi fájdalmak és a túlterheltség kezelésére fejlesztette ki az ArtroWell természetes hatóanyagokat tartalmazó készítményét? Mivel egy jól felszívódó és gyorsan ható krémről van szó, így alkalmazása után azonnal enyhítheti a tüneteket. Kell ennél több ok, hogy ott legyen veled az ArtoWell gél a következő téli kiruccanásodkor?

Légy aktív télen is, mértékletes és rendszeres sporttal ápold izmaidat és ízületeidet, regenerálódáshoz és fájdalomcsökkentéshez pedig használd bizalommal az ArtroWell ízületi gélt!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük