A jojó effektusról bizonyára minden fogyókúrázó hallott már, sőt mi több, a legtöbben meg is tapasztalták a fogyásnak e nemcsak hatástalan, de egészségtelen formáját. A folyamatos súlyvesztés és súlygyarapodás, a le- és felvándorló kilók lényegesen megterhelik a szervezetet. Szívünk és érrendszerünk hosszú távú egészségéért kivételesen is érdemes elkerülnünk a gyakori súlyingadozást!

Drasztikus diéták helyett egészséges ütemű, fenntartható fogyás

A hirtelen fogyás legnagyobb negatív következménye nem csupán a kudarc, hogy kevés ideig élvezhetjük a gyorsan leszaladó kilókat – amelyek rövid idő után újra visszamásznak -, hanem a testileg és lelkileg egyaránt káros kimenetel. 

A gyors fogyás reményében sokan választják a hashajtók, vízhajtók, fogyasztó teák és kapszulák segítségét. Ezek eredményeként azonban tápanyaghiánnyal, anyagcserezavarral, súlyos vízveszteséggel, illetve mesterséges anyagokkal telített szervezettel kell számolnunk.

Ezekkel szemben az egészséges fogyás során nem a koplaláson, hanem életmódunk és táplálkozási szokásaink hosszú távú, tudatos átrendeződésén van a hangsúly. Általánosan akkor beszélhetünk egészséges fogyásról, ha hetente testsúlyunk 1%-át veszítjük el.

Észszerű diétázáskor ugyanaz az elv kell, hogy érvényesüljön, mint a tudatos táplálkozás esetén: lássuk el szervezetünket a makro- és mikrotápanyagok megfelelő arányával. Míg a fehérje, zsír és szénhidrát energiát adnak, addig a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, azaz a mikrotápanyagok a zavartalan anyagcsere-folyamatainkról gondoskodnak. Mondanunk sem kell, hogy a drasztikus diéták hatására szervezetünk teljes egyensúlya felborul.

Hogyan hat az állandó súlyingadozás a testünkre, a szív- és érrendszerünkre?

A folyamatos súlyvesztés és gyarapodás megnehezíti az erek egészséges szűkülő-táguló munkáját, ezáltal növeli a kardiológiai rendellenességek kialakulásának kockázatát. Súlyunk gyakori ingadozása fokozottan igénybe veszi az ereket, a szívet, és szövődményekkel járó, tartósan magas vérnyomást eredményezhet. Úgyszintén a gyakori fogyás-hízás vércukorszint ingadozást, majd cukorbetegséget is maga után vonhat. Az sem elhanyagolható tény, hogy a gyakori súlyváltozás a kötőszövetünket, a bőrünket sem kíméli, így hosszú távon sajnos esztétikai szempontból sem hozza el a várt eredményt. 

A stabil súly fenntartása tehát élethosszabbító.

Egészséges súlyunk megőrzésével elkerülhetünk olyan civilizációs egészségügyi problémákat, mint a magas vérnyomás, a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a szívinfarktus stb.

Életmódunk és táplálkozási szokásaink megváltoztatásával hosszú távon elősegíthetjük testsúlyunk stabilizálását és szívünk egészségének megőrzését. Mindehhez nem kell szélmalomharcot vívnunk, csupán mértéktartó, kiegyensúlyozott, tápanyagokban és vitaminban bővelkedő étrendet kell követnünk. Szokásaink megváltoztatásánál pedig mindig helyezzük előtérbe a fokozatosságot, így kizárhatjuk a stresszt és kiegyensúlyozottan felkészülünk az életmódváltásra, ami természetes ütemben hozza magával a fogyást. A megfelelő táplálkozás mellett ne feledkezzünk meg az elegendő pihenésről és a mozgásról sem, hiszen mindkettő fontos ahhoz, hogy hosszú távon fenntartsuk az elért eredményeket.

Hogyan támogatja egészséged a HRI-Vitalion tabletta?

Az érrendszer egészségének megőrzésére kifejlesztett HRI-Vitalion táplálékkiegészítő aktív összetevői révén segít csökkenteni a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát. Hozzájárul a vérkeringés javulásához és az érfalak regenerálódásához. Olyan létfontosságú nyomelemeket tartalmaz, mint a mangán, cink, vas és réz, amelyek mellett vitaminokat (kalcium, kálium, magnézium, A-vitamint, C-vitamin), valamint növény- és gyümölcskivonatokat (csipkebogyó, bodza, alma, szőlő) is magában rejt. Kiegyensúlyozott, mértéktartó, egészséges táplálkozás és aktív életmód mellett testsúlyunk stabilizálódik, szívünk és ereink egészségesek maradnak, a HRI-Vitalion tablettákba zárt C-vitamin pedig csak tovább erősíti védekező rendszerünket és általános egészségünket.

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük