Itt a karácsony, a szilveszter és velük együtt az örömteli családi és baráti együttlétek, a téli pihenés ideje. De vajon sikerül megengednünk magunknak a megállást, az elcsendesedést és a valódi töltekezést ezekben a napokban? Telhetnek az ünnepek az egészségtudatosság jegyében? Természetesen igen, csupán pár jó szokást kell beiktatnunk az ünnepi mindennapokba. Mi most 10 megfontolandó tippet szedtünk csokorba nektek, íme!

1. Mindenben kövessük a mértékletesség elvét.

Ahogy az életben legtöbbször, úgy az ünnepi időszakban is az egyik legfontosabb elv a mértékletesség. Ne essünk túlzásba semmivel. Se a készülődés, se a túlszervezés, se az ételfogyasztás terén. Szánjunk elegendő időt magunkra és szeretteinkre, minden egyéb csak ezután következzen. Nem kell négyféle fogás és többféle desszert, nincs szükség naponta új és új programokra, hiszen ezekkel csak a lényegi dolgokról visszük el a fókuszt, miközben jól kifárasztjuk magunkat. Maradjon a karácsony a valós, örömteli, pihentető együttlét ünnepe. 

2. Oldjuk pihenéssel a stresszt.

Nem véletlenül került a karácsony és a szilveszter az év végére a naptárban. Eljött az idő, hogy kipihenjük az évet, levezessük a felgyűlt feszültségeket és újra építkezzünk az ünnepi csendben. A készülődésből is annyit vállaljunk, amennyit képesek vagyunk elvégezni, és bátran kérjünk segítséget a családtól. A lelassulás mellett a stressz feloldása csodákat tesz mentális jóllétünk szempontjából. 

3. Figyeljük a cukor- és koleszterinszintünket!

Különösen, ha ilyen jellegű egészségügyi problémákkal küzdesz, ez egy fontos pont számodra. Étkezési szokásaid rendbetételével rengeteget teszel azért, hogy az értékek a normál paraméterek közé essenek vissza. Szokjunk le a gyorsételekről, amelyek jócskán tartalmaznak ereinket eltömítő transzzsírokat. Helyezzük előtérbe a telítetlen és az esszenciális zsírsavakat tartalmazó ételek fogyasztását (hidegen sajtolt növényi olajak: lenmagolaj, napraforgóolaj, dióolaj stb.) Figyeljünk a túlzott cukor- és sófogyasztásra. Táplálkozzunk rostban gazdagon, fogyasszunk zöldségeket, gyümölcsöket, olajos magvakat és hüvelyeseket. A zöldségekben és gyümölcsökben lévő rostok és vitaminok segítenek stabilizálni a vércukorszintet és csökkenteni a koleszterinszintet. A magas fehérjetartalmú ételek, mint például a csirke, a pulyka vagy a hal szintén fenntartják a vércukorszint stabilitását.

4. Maradjunk aktívak a hideg hónapokban is!

A kíméletes ünnepi takarítás mellett figyeljünk célzottan az aktív pihenésre. Ebéd után sétáljunk, mozogjunk keveset a szabadban.  Ha pedig ízületeink elfáradtak, próbáljuk ki az ArtroWell ízületi gélt!

5. Válasszunk egészséges harapnivalókat.

Kerüljük el az ünnepi egészségtelen nassolásokat, ropogtassunk inkább dióféléket vagy válasszunk friss zöldségekkel készült könnyű mártogatós nasikat. Csupán szokás kérdése, hogy egy tasak előrecsomagolt ropit, vagy egy színes és egészséges, sült zöldségekkel teli tálat veszünk elő filmnézéshez.

6. Tartsunk be pár tudatos étkezési tippet!

Figyeljünk oda az adagokra, rágjuk meg jól az ételeket és fogyasszuk azokat lassan, hogy segítsük a vércukorszintünk és az emésztésünk szabályozását. A lassú evés elsősorban nyugalomra tanít, megteremti az ételek alapos ízlelgetésének idejét. Ha lassabban eszel, hamarabb jóllaksz, nem mellesleg a gyomorfájást és a görcsöket is elkerülöd.

7. Igyunk frissítő gyógyteákat.

Akik szeretnek teázni, azoknak nem kell írnunk, hogy télen mennyire jó testmelengető hatással bírnak. Az ünnepi étkezések mellé fogyasszunk frissítő gyógyteákat, például kamilla- vagy gyömbérteát, hiszen mindkettő segíthet az emésztésben és a vérnyomás szabályozásában.

8. Mérsékeljük az alkoholfogyasztást!

Az ünnepnek nem kell az alkoholról szólnia. Egy-két koccintás a rég nem látott rokonokkal még belefér, de a mindennapos italozást igenis meg fogjuk érezni. Az első pontban említett mértékletesség tehát itt is jusson eszünkbe.

9. Teljen szeretetben és békében az ünnep.

Talán ezeknél fontosabbakat nem is kívánhatnánk magunk számára! Hívjuk fel a régen hallott és látott, távol élő szeretteinket, időseinket és mondjuk el, hogy mennyire hiányoznak és, hogy gondolunk rájuk.

10. Ajándékozzunk egészséget!

A szeretet és béke mellett az egészségben eltöltött ünnep felbecsülhetetlen. Vigyázzunk hát magunkra, és a fenti tanácsokat megfogadva, várjuk és töltsük a mértékletesség jegyében az ünnepeket. Ha pedig szükségét érezzük egy kis erősítő kúrának, vagy ízületi támogatásnak, akkor vegyük le a polcról a HRI-Vitalion tablettát, vagy az ArtroWell ízületi gélt. Ha pedig nincs otthon, élj most a promóciós lehetőségünkkel: rendelj 3 doboz HRI-Vitalion tablettát és egy ArtroWell ízületi gélt adunk ajándékba.

Áldott, békés ünnepvárást és karácsonyt kívánunk!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük