Arról már sokszor szó esett, hogy porcszövetünk a kor előrehaladtával, illetve egyéb külső és belső hatásokra elveszítheti rugalmasságát, és elkezd kopni, ami fájdalommal, ízületi merevséggel, egyszóval mozgási nehézséggel jár.

Ezt az idő múlásával kialakuló porckopást nevezzük elsődleges porckopásnak, a valamilyen betegség, vagy rendszeres megerőltetés, sport következtében kialakult kopást pedig másodlagos porckopásnak.

Hogy ezt a kopásos állapotot megelőzzük, érdemes már fiatalon odafigyelnünk az életmódunkra. Ami mindenképp segít csontjaink, ízületeink egészségének hosszú távú megőrzésében, az a tápanyagokban gazdag, változatos étrend, a megfelelő hidratáltság, a káros szokások (dohányzás, alkoholfogyasztás stb.) elhagyása, a kímélő sport, valamint a csont- és porcerősítő kiegészítők.

Vegyük gyorsan sorra ezeket!

A zöldségeken, gyümölcsökön, teljes kiőrlésű gabonaféléken, halakon, hüvelyeseken, dióféléken, magvakon és növényi olajokon alapuló mediterrán étrendről számos helyen olvasható, hogy hozzájárul az ízületi gyulladások kockázatának csökkentéséhez.

A kellő vízfogyasztás azért nagyon fontos, mert a víz egyfajta kenőanyagként segíti izmaink és ízületeink munkáját. Vízhiány esetén sérül a működésük.

Szabaduljunk meg a rossz szokásainktól! Úgy a dohányzás, mint a rendszeres alkohol- és kávéfogyasztás növeli a gyulladást a szervezetben, ami ízületi fájdalmakat, gyenge csontokat eredményezhet.

Ha ízületi gyulladásban szenvedünk, oda kell figyelnünk arra, hogy milyen sportot is választunk magunknak. A kímélő testmozgás elengedhetetlen ellenszere az ízületi bántalmaknak, de vajon tudjuk, hogy melyek ezek? Az úszás, a kerékpározás, a laza séta, a pilates és a jóga szerencsés opciók. Erősítenek, nyújtanak, de nem terhelik túl az ízületeinket.

Amikor porcerősítésről van szó, a kollagén jut sokunknak elsőre eszébe. És valóban, a táplálék útján vagy kiegészítő tabletta, por, folyadék, zselé formájában bevitt kollagén C-vitaminnal karöltve segíti a porcok regenerálódását. És mivel a C-vitamin ereje nagyon fontos ehhez a porcerősítő munkához, így a hibiszkuszt, csipkebogyót, almát és narancshéjat is tartalmazó HRI-Vitalion étrend-kiegészítő megbízható választás lehet porckopás esetén. A természetes összetevőkön alapuló készítmény A- és C-vitamin-tartalma jótékony hatással van a csontrendszer egészségére, míg a benne lévő vas, cink, mangán és réz hozzájárul a vérképzéshez és a csont egészségének fenntartásához.

Próbáld ki te is a HRI-Vitalion tablettát, és meglásd, csontjaid, porcaid meghálálják!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük