A hosszabb téli pihenőhöz szokott szervezetünk bár alig várja a napsütést hozó, aktívabb tavaszt, nem tud egyik napról a másikra felkészülni az évszakváltásra. Ne is várjuk ezt el tőle, inkább készítsük fel fokozatosan a váltásra!

A húsvét elteltével gondoljuk csak át, hogy az ünnepi készülődéssel mennyire igénybe vettük szervezetünket az előkészületekkel (takarítás, főzés-sütés), az ünnepi együttlétekkel (gazdag húsvéti fogások, vendégvárás) járó sürgés-forgással.

Most pedig álljunk meg néhány percre, és üljünk le picit. Készítsünk egy teát, vagy kávét és figyeljünk magunkra a következő tavaszi regenerálódást segítő tippekkel!

Töltsük fel vitamin- és ásványianyag-készletünket!

Télen kevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, helyüket átveszik a melegítő, kalóriadúsabb ételek, ami a szervezetünk természetes téli védekezőképességét jelzi. Azonban a mértéktartásra itt is érdemes figyelni, ha nem akarunk tavasszal a plusz kilók leadásával küzdeni. Kivételesen figyeljünk az ünnepek köré szerveződő étkezésekre, amelyeknek hajlamosak vagyunk nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Ne lakjunk túl jól, ne fogyasszunk sok szénhidrátot és zsírban gazdag ételeket, amelyek nemcsak a gyomrunknak, de a szív- és érrendszerünknek sem tesz jót. Az étkezések során igyekezzünk minél több szezonális, friss zöldséget fogyasztani.

Mozogjunk!

Az első napsugarak megjelenésével barangoljunk a természetben. Fedezzük fel az ébredező erdőt, a zöldülő fákat és az illatos mezőt! Ha pedig kertünk van, ott mindig akad tennivaló! Vigyázzunk azonban a terheléssel, itt is törekedjünk a fokozatosságra. A téli pihenéshez szokott testünknek idő kell, míg újra aktívabb üzemmódba vált. Kíméljük ízületeinket, legyen szó kertészkedésről, kisebb intenzitású mozgásról, hosszú gyaloglásról, vagy épp egy nagyobb fizikai megmérettetésről. Az HRI-Vitalion Artrowell ízületi gél jó célt szolgál abban az esetben, ha mégis túlzásokba esnénk!

Gyógyteázzunk!

Ha úgy érezzük, a télen kissé megterhelt gyomrunknak jól esne egy kis lazítás, vegyük elő a szekrényben lévő gyógynövényeket, és készítsünk teát belőlük.

Kávé helyett például kiváló választás lehet a zöld tea, amely serkentő hatása mellett javítja a jó és rossz koleszterinszint arányát, a benne található fluor pedig erősíti a fogzománcot. Antioxidánsainak köszönhetően a zöld tea véd a szabad gyökök ellen, serkenti a zsírégetést, valamint növeli a szellemi és fizikai teljesítőképességet.

Hasonlóan hasznos tavasszal a vértisztító csalántea fogyasztása, hiszen feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, így eltávolítja a szervezetből a mérgeket. Vízkiválasztásra serkenti a veséket, csökkenti a vér húgysavszintjét, így hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások és reumatikus megbetegedések esetén.

Figyeljünk oda az alvásra!

Évszaktól függetlenül a jó alvás az egyik legfőbb energiaforrásunk. Táplálkozhatunk változatosan, mozoghatunk rendszeresen, ám mindhiába, ha az alvásra nem figyelünk kellően oda. Gondoskodjunk arról, hogy kialudjuk a 8 órát, és lehetőleg 11 óra előtt már ágyban legyünk.

Kezeljük a stresszt!

A stressz egy pozitív és negatív motorja is lehet a szervezetnek attól függően, hogy milyen mértékben van jelen az életünkben, és mennyire tudunk megbirkózni vele. Immunrendszerünk megfelelő működéséhez a helyes táplálkozás, mozgás és kellő pihenés mellett a stressz kezelése is fontos tényező. Ha végiggondoltuk, hogy mi okozza a legtöbb stresszt az életünkben, próbáljuk apránként leépíteni, átalakítani azokat a körülményeket, amelyeket stresszforrásként azonosítottunk be. Ne féljünk beszélni a gondjainkról. Ha nincs olyan közeli személy, akinek megnyílnánk, kérjük szakértő segítségét!

A HRI-Vitalion étrend-kiegészítőket azért fejlesztettük ki, hogy a benne lévő gyümölcskivonatok, ásványi anyagok és vitaminok révén a szervezet általános egészségét és védekezőképességét támogassák! A fenti tippek betartásával és a tabletták igény szerinti fogyasztásával biztosak lehetünk abban, hogy szervezetünket méltóképpen felkészítjük a tavaszra, így energetikusan, örömtelien és kellemetlenségektől mentesen végezhetjük mindennapi teendőinket!

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük